O Nama

Bajs Bazu pokrenula je 2014. godine mala grupa zaljubljenika u biciklizam i bajseve. Poučeni iskustvima mnogih biciklista, odlučili smo da kreiramo jedinstvenu bazu u kojoj će svako moći jednostavno i besplatno da sačuva najbitnije podatke o svom biciklu.

U razgovoru sa biciklistima, prodavcima, serviserima i članovima mnogih biciklističkiih udruženja shvatili smo da je statistika o ukradenim biciklima na teritoriji Republike Srbije alarmantna. Svakodnevno se ukrade veliki broj bicikala a vrlo mali procenat istih biva pronađen i vraćen od strane nadležnih organa.
Zbog toga smo odlučili da iskoristimo prednost velikih socijalnih mreža i na jednom mestu okupimo što veći broj vlasnika bicikala koji aktivno koriste ovaj vid prevoznog sredstva. Što nas je više veća je i verovatnoća da će neko moći da pomogne dragocenim informacijama u procesu povraćaja bicikla koji je ukraden a koji je prethodno registrovan u Bajs Bazi.

Želimo da prodaju ukradenih bicikala u Srbiji i regionu maksimalno otežamo i pomognemo svakome ko se nađe u nevolji. Bajs Bazu održava, gradi i unapređuje naš mali tim entuzijasta, ali i svi vi koji volite bicikle. Zajedno dajemo veliki doprinos sigurnijem i lepšem biciklističkom društvu!

 

Koji je značaj registracije bicikla u Bajs Bazi?

Dokazati da je vaš ukradeni bicikl zaista VAŠ ume često da bude veoma teško i mučno. Račun iz prodavnice bicikala lako se vremenom zagubi, prodavnice retko vode evidenciju o istoriji prodatih bicikala a biciklisti ne retko zaborave da sačuvaju serijske oznake svog bicikla.

Registracijom u Bajs Bazi vi kreirate listu najvažnijih informacija kao što su: tip bicikla, proizvođač, naziv modela, serijski broj rama, boja, detalji o ugrađenim komponentama i sl. Osim toga, registrovanom profilu vašeg bicikla možete pridodati i fotografije vašeg bicikla koje takođe imaju veliki značaj pri dokazivanju vlasništva istog u slučaju krađe. Sve ove informacije u okviru profila u svakom trenutku možete modifikovati po želji. Pristup ovom profilu imaćete u svakom trenutku, 24h dnevno, 365 dana u godini. Na ovaj način bićete u mogućnosti da u slučaju potrebe brzo i lako prosledite kompletne detalje o vašem biciklu organima unutrašnjih poslova, lokalnim prodavcima bicikala i opreme, mnogim socijalnim mrežama kao i osiguravajućim kompanijama.

 

OK, kako da registrujem svoj bicikl?

Proces registracije je jednostavan i brz i zahteva jedino vašu e-mail adresu. Nakon inicijacije procesa registracije moći ćete da popunite polja sa najbitnijim informacijama vezanim za vaš bicikl kao i da uploadujete fotografije koje (poželjno je) detaljno prikazuju vaš bicikl. Aktivacijom vašeg registrovanog profila kroz e-mail koji dobijete u ovom procesu omogućili ste sebi aktivan nalog na Bajs Bazi.
Ukoliko niste vični ovom procesu možete zamoliti osoblje na nekoj od lokacija naših partnera i prijatelja (prodavnice bicikala, servisi, udruženja biciklista i sl.) da vam pomognu oko procesa registracije. Na ovim lokacijama na vidnom mestu videćete izložene plakate Bajs Baze, kao i naše info-flajere – dakle, ne možete pogrešiti!

Naravno, u svakom trenutku možete se ulogovati u vaš profil i uneti željene izmene. Kupili ste novo sedište ili imate novu traku vašeg kormana u novoj boji? Nema problema – izmene se unose jednostavno i brzo. Sve izmene obavezno SNIMITE pri završetku unosa. Takođe, u okviru svog profila na Bajs Bazi možete registrovati više bicikala!

Želite da prodate ili poklonite svoj bicikl? Nema problema, prenos vlasništva bicikla u Bajs Bazi je takođe jednostavan i brz!

 

Šta se dešava ukoliko moj bicikl bude ukraden?

Ukoliko dođe do krađe vašeg bicikla, evo šta treba da uradite:

1. Ulogujte se u svoj profil na Bajs Bazi. U okviru profila vašeg ukradenog bicikla kliknite na dugme u dnu strane “Bicikl je ukraden!” Nakon što izmenite status bicikla u “ukraden”, pojaviće se nova sekcija u okviru vašeg profila koju treba da popunite bitnim podacima kao što su vreme i mesto krađe, detaljniji opis načina na koji je vaš bicikl ukraden (ukoliko je bio osiguran nekom sigurnosnom bravom ili se nalazio u nekom zaštićenom prostoru), kontakt telefon (opciono) itd…

2. Bajs Baza će reagovati odmah. Na sajtu Bajs Baze profil bicikla koji je ukraden biće posebno označen i dopunjen vašim novim detaljima vezanim za krađu! Takođe, putem naše Facebook stranice  i  Twitter naloga alarmiraćemo korisnike ovih mreža i obavestiti ih o tome da vam je bicikl ukraden.

3. Prodavci novih i polovnih bicikala na ovaj način mogu utvrditi prilikom trgovine da li se možda radi o vašem ukradenom biciklu i odmah vas obavestiti o tome! Takođe, pripadnici policije sve češće se oslanjaju i na Bajs Bazu prilikom utvrđivanja statusa i porekla bicikala koji su zaplenjeni ili pronađeni. Osim toga, brojni članovi Bajs Baze koji su svakodnevni učesnici u gradskom i međugradskom saobraćaju takođe naleteti na neki od ukradenih bicikala koji su registrovani u Bajs Bazi i obavestiti odmah vlasnika o tome. Ceo postupak dodatno može olakšati i naš ID-TAG stiker ili kartica na vašem biciklu koja pri skeniranju sa smartphone uređajem direktno otvara web stranicu profila tog (ukradenog) bicikla!

 

OK, zvuči super! Gde da registrujem svoj bicikl?

Jednostavno je – pratite ovaj link i REGISTRUJTE SVOJ BICIKL!