Bajs Baza ID-TAG Stiker i Kartica

Ukoliko ste registrovali vaš bicikl na Bajs Bazi, imate mogućnost da označite isti našim samolepljivim PVC vodootpornim ID-TAG stikerom. Stikere možete nalepiti na bilo koji deo vašeg rama ili na neko drugo za to pogodno mesto (koje ste prethodno očistili kako bi stiker što bolje prianjao). Osim toga, tu je i ID-TAG plastificirana kartica koja se može uglaviti u žbice na vašem točku, gde će takođe biti lako uočljiva.

DSC_2832

DSC_2838

 

Kako postaviti ID-TAG stiker na bicikl?

ID-TAG stiker

Naša preporuka je da ID-TAG stiker postavite na ram vašeg bicikla na jednom od predloženih mesta na ramu bicikla, kao na ovoj prikazanoj šemi:  Naravno, poželjno je postaviti i više od jednog ID-TAG stikera (npr. po jedan sa svake strane rama) radi lakše uočljivosti istog! Naši ID-TAG stiker i kartica sadrže jedinstveni QR-kod vašeg bicikla. Pomoću aplikacije za skeniranje QR kodova na vašem telefonu možete brzo i jednostavno skenirati QR-kod na našem ID TAG stikeru ili kartici i na taj način momentalno pristupiti stranici Bajs Baze na kojoj se nalazi ceo profil registrovanog bicikla i proveriti da li je isti možda u statusu “UKRADEN“! Ukoliko to jeste slučaj, možete odmah putem Bajs Baze obavestiti vlasnika da ste locirali njegov ukradeni bicikl (e-mailom ili telefonom)!

Posedujete Smartphone uređaj? Preuzmite jednu od mnogih QR-skener aplikacija i pomoću nje možete skenirati QR-KOD koji se nalazi na vašem ID-TAG stikeru ili vašoj ID-TAG plastificiranoj kartici! Skeniranjem koda vaš internet browser otvoriće odmah stranicu sa profilom tog registrovanog bicikla u našoj bazi!

Izaberite vaš tip mobilnog uređaja:

Android  Iphone  Windows  Blackberry  Nokia

Želite sami da napravite vaš ID-TAG stiker ili ID-TAG karticu?

Ištampajte STIKER na vodootpornom PVC samolepljivom mat papiru, izrežite ga po ivicama i nalepite na suvo i čisto mesto na vašem biciklu. ID-TAG KARTICU nakon štampanja plastificirajte i uglavite je među žbice bliže nabli vašeg točka. FAJLOVE za štampu za vas registrovani bicikl možete zatražiti od nas putem email-a  bajsbaza@gmail.com  ili privatnom porukom na našoj Facebook straniciFajl će vam biti poslat mailom u najkraćem mogućem roku.

DSC_2818

 

Kako postupiti u slučaju krađe vašeg bicikla?

Ukoliko se desi da vam neko ukrade bicikl, evo šta treba da uradite:

1. Ulogujte se u svoj profil na Bajs Bazi. U okviru profila vašeg ukradenog bicikla kliknite na dugme u dnu strane “BICIKL JE UKRADEN!” Nakon što izmenite status bicikla u “ukraden”, pojaviće se nova sekcija u okviru vašeg profila koju treba da popunite bitnim podacima kao što su vreme i mesto krađe, detaljniji opis načina na koji je vaš bicikl ukraden (ukoliko je bio osiguran nekom sigurnosnom bravom ili se nalazio u nekom zaštićenom prostoru), kontakt telefon (opciono) itd…
2. Bajs Baza će reagovati odmah. Kroz našu bazu, Facebook stranicu i Twitter nalog alarmiraćemo korisnike mreže i obavestiti ih o osnovnim detaljima vezanim za krađu vašeg bicikla.
3. Prodavci novih i polovnih bicikala na ovaj način mogu utvrditi prilikom trgovine da li se možda radi o vašem ukradenom biciklu i odmah vas obavestiti o tome! Takođe, pripadnici policije sve češće se oslanjaju i na Bajs Bazu prilikom utvrđivanja statusa i porekla bicikala koji su zaplenjeni ili pronađeni. Osim toga, brojni članovi Bajs Baze koji su svakodnevni učesnici u gradskom i međugradskom saobraćaju takođe naleteti na neki od ukradenih bicikala koji su registrovani u Bajs Bazi i obavestiti odmah vlasnika o tome.
Ceo postupak dodatno može olakšati i naš ID-TAG stiker ili kartica na vašem biciklu koja pri skeniranju sa smartphone uređajem direktno otvara web stranicu profila tog (ukradenog) bicikla!